Una mà de pintura (31/07/2012)

S’ha de reconèixer que el nou PRI de l’anomenada Platja de Palma és molt més coherent amb la nostra societat que el proposat per l’equip de Nájera, fins i tot abans d’estar acabat. Només les línies mestres conegudes (coherentment presentades a la premsa només en espanyol) són un fidel reflex de la societat que ha munyit aquest indret des del menyspreu per allò que l’alimenta. Un destí que ha vist com la disminució progressiva del poder adquisitiu del visitant s’ha afrontat amb un descens de la qualitat oferta i la conseqüent minva de treballadors i sous. Un destí que té paisatges propis de barris marginals on, a jutjar per les declaracions del portaveus, els seus habitants defensen l’statu quo actual i només exigeixen una mà de pintura i eradicar negres ambulants, putes multicolors i tril·lers emblanquinadors. La resta, si bé no és perfecte, és defensat a mort per polítics populistes i residents amb cucales de mirar aprop.

No tenim el país per pactar un futur radicalment diferent perquè vivim en el convenciment de que mai no ens hem equivocat en el model i el turista és un ésser captiu condemnat al paradís d’aquells que no en coneixen d’altre. Per creure en la necessitat d’enderrocar i crear un espai totalment diferent s’ha d’estar convençut de que el futur serà dels destins amb més valor afegit que la platja i el sol, perquè hi ha moltes platges i el sol no du bandera.

Han guanyat els que creuen ser el més vius perquè paguen tot terrenys amb monedes sorgides dels poals de sangria i veuen en pinars i zones humides espais erms i tudats. També s’ha de reconèixer que fins ara han tengut raó; almanco perquè, els que pronosticam que només aconseguiran endarrerir l’obsolescència absoluta mentre uns espavilats ompliran la bossa abans de partir per cames, mai no ens podrem comprar el cayenne.

Aquesta entrada ha esta publicada en Articles dB. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s