No basta (30/04/2013)

Aquest Primer de Maig no pot escatar-se amb manifestacions més o menys massives ni amb proclames més o menys imaginatives. No pot ser un altre Primer de Maig perquè mai n’ha existit un altre com aquest. De fet, la festa dels treballadors sempre ha tengut vocació reivindicativa però aquesta vegada, crec que per primera vegada a la història, els treballadors no reivindicarem millores, conquestes d’aquelles que en el seu moment foren pur desig, utopia esperançada. Reivindicarem no anar endarrere, la qual cosa és gairebé una declaració de vençuts, un reconeixement implícit de derrota. El pensament únic ha calat. Pocs es veuen en cor de lluitar perquè les generacions futures visquin millor i massivament ens conformam amb que no visquin pitjor. I en aquest punt demostram la debilitat del 99% de la població, entregada als interessos de l’1% dominant.

Aquest Primer de Maig els carrers s’haurien d’omplir, però no només d’assalariats, també d’autònoms i petits empresaris perquè tot allò que no és casta dominant és classe treballadora. La realitat del segle XXI s’imposa i no és intel·ligent mantenir divisions de fa 200 anys. Avui hi ha una lluita de classes declarada per l’1% de la població contra la resta. Entretenir-nos en divisions arcaiques és el camí a una derrota segura.

Quan a Suïssa es planteja un referèndum perquè ningú no cobri en un mes el que d’altres de la mateixa empresa necessiten un any per cobrar, la proposta 1:12 que en diuen, és el moment d’anar més enllà de les clàssiques divisions i de les noves partions i reivindicar un altre model econòmic, no només una millora en aquest. Aquest model ja no serveix, s’ha pervertit el pacte social fins esdevenir submissió esclavista. Ens han robat el present i tenim un futur empenyorat si la por no canvia de bàndol. És l’1% de la població la que hauria d’estar acollonida per “la massa”. Però ja ho veis, no hi ha massa, només individus acollonits i desesperançats. Cada dia és Primer de Maig per tornar-nos l’esperança.

Aquesta entrada ha esta publicada en Articles dB. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s